2009-09-15

Ξεκίνησε η μάχη των σποτ......

Δείτε τα εδω.
Τα πρώτα τηλεοπτικά μηνύματα με περιεχόμενο τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ προβλήθηκαν χθες. Σεμινάριο στα κορυφαία στελέχη χθες στην Ιπποκράτους για την αποφυγή της πολυφωνίας
Πρεμιέρα χθες για την προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ. Η Ιπποκράτους άναψε το πράσινο φως και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών έπαιξαν τα πρώτα τηλεοπτικά σποτάκια με περιεχόμενο τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ.
Ο στόχος είναι προφανής: να δοθεί συνέχεια σε ένα καλό διήμερο και να εμπεδωθούν τα κέρδη που κατέγραψαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις.
Πρόκειται για τρία σποτ. Στο πρώτο παρουσιάζεται ο πυρήνας της οικονομικής σκέψης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, σε αντίθεση με τη λογική του παγώματος που προβάλλει ο Κ. Καραμανλής, προτάσσει τις επενδύσεις για ανάπτυξη.
Στο δεύτερο περιλαμβάνονται τα μέτρα προστασίας του εισοδήματος, τα οποία αποτελούν το πρώτο από τα πέντε νομοσχέδια που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
Στο τρίτο αναφέρονται όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.....
Για την ώρα στα σποτ του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ο Γ. Παπανδρέου. Οι τηλεθεατές ακούν τη φωνή του εκφωνητή και βλέπουν πολίτες από όλες τις κοινωνικές ομάδες (εργάτες, υπαλλήλους γραφείου, στελέχη επιχειρήσεων, αγρότες κ.τ.λ).
«Χωρίς ίχνος αλαζονείας, χωρίς ίχνος εφησυχασμού, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με νηφαλιότητα, με μετριοπάθεια, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης και προέβλεψε πως «οι πολίτες θα απαντήσουν στον κ. Καραμανλή, ο οποίος ειδικεύεται στις κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης».
Για να διατηρηθεί το θετικό κεκτημένο, το Κίνημα θα παρουσιάσει εντός της εβδομάδας το πλήρες προεκλογικό του πρόγραμμα. Αυτό θα συμβεί αφότου πρώτα ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Υπάρχουν πέντε κενές θέσεις (σε Α' Αθηνών, Α' Πειραιά, Α' Θεσσαλονίκης, Β' Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής), δύο από τις οποίες θα καταλάβει ο Γ. Παπανδρέου σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο.
Η μεγάλη εκκρεμότητα, όμως, είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πέραν του Δ. Σαββόπουλου και του Κ. Γαβρά ακούγονται τα ονόματα του Δ. Τσοβόλα, του Τ. Αλιφέρη και του Χρ. Πολυζωγόπουλου. Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου δηλώνουν άγνοια για την περίπτωση της οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ε. Παναρίτη, το όνομα της οποίας κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η ενιαία έκφραση του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Ραγκούσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Ν. Αθανασάκης και ο Π. Γερουλάνος κάλεσαν χθες σε σύσκεψη για την επικοινωνιακή στρατηγική τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Λεκανοπεδίου.
Συνάντηση
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θ. Πάγκαλος, ο Χρ. Παπουτσής, ο Κ. Σκανδαλίδης, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Α. Λοβέρδος, η Μ. Αποστολάκη, ο Μ. Ανδρουλάκης, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, η Μ. Δαμανάκη και η Φ. Γεννηματά.
Τα στελέχη ενημερώθηκαν για τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ και πήραν στα χέρια τους το non paper της Ρηγίλλης με οδηγίες για το πώς πρέπει να απαντούν στο κάθε επιχείρημα της άλλης πλευράς.
Χθες τα στελέχη κλήθηκαν να απαντήσουν για την απουσία του Κ. Σημίτη και άλλων πρώην κορυφαίων στελεχών από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε στον «Αlpha 9,89» ότι η επόμενη Βουλή θα είναι φτωχότερη και προσέθεσε πως «θα προτιμούσαμε και θα ήμασταν πιο ευτυχείς να είναι ο κ Σημίτης και άλλα σημαντικά στελέχη με κοινωνική αποδοχή στα ψηφοδέλτιά μας».
Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, ο πρώην υπουργός επισήμανε πως «ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και ό,τι λέμε προεκλογικά οφείλουμε να το κάνουμε μετεκλογικά χωρίς εκπτώσεις, παλινωδίες και χωρίς αρνητικές όψεις του παρελθόντος».
«Ο Σημίτης είναι βασική πολιτική προσωπικότητα και η απουσία του θα είναι επιζήμια», σημείωσε στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο Θ. Πάγκαλος. «Πιστεύω ότι είναι κεφάλαιο για την παράταξη και θα είναι μαζί μας σε όλες τις φάσεις», δήλωσε στον «Real» ο Κ. Σκανδαλίδης και υπογράμμισε πως «όταν μια παράταξη πηγαίνει προς την κυβέρνηση, υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες».

0 σχόλια: